Weekend blog awards: and the winner is...

Coffeeklatch!
En of dat verdiend is, Coffeeklatch is zowat het Belgische equivalent van Freunde von Freunden: boeiende interviews met 'creatieve mensen met een verhaal', geïllustreerd met prachtige, bijna nonchalante fotografie, die je het gevoel geven dat je echt even 'op de koffie' mag bij al deze inspirerende mensen.
Zelf omschrijven ze het als ‘slow journalism using a fast medium'.

coffeeklatch header

"Magali Elali and Bart Kiggen created the blog as a creative chitchat featuring creative entrepreneurs in their homes over coffee, including interesting people telling intriguing stories. It celebrates storytelling and creativity in all its forms, from fashion design to architecture."

Ondertussen hebben ze een mooie 'collectie' aangelegd, met namen als Michaël Verheyden, Frederic Hooft, Bart & Pieter, Fien & Hannes, Bent Van Looy, Nicolas Schuybroek, Marina Bautier, Stefanie en Caroline van interieurbureau Doorzon en nog veel meer, en verschijnen hun verhalen ook in De Morgen.

coffeeklatch screenshot

Het eerste interview was met Geert Verbruggen, architect en B&B eigenaar. Na 23 jaar als architect gewerkt te hebben, o.m. bij B-architecten, besloot hij een andere weg in te slaan. Nu schildert en danst hij, en runt hij een bed & breakfast. Binnenkort kan je zijn werk gaan bekijken in Ruimte 34, meer info vind je op zijn site


Naast Coffeeklatch is er ook nog hun online magazine All items loaded, "highlighting everyday culture and a creative lifestyle". Een eindeloze stroom inspiratie over people, places & stuff, net zoals Coffeeklatch mooi en eenvoudig vormgegeven, met veel aandacht voor fotografie. 

all items loaded

All images © Coffeeklatch / All items loaded - Bart Kiggen & Magali Elali

Gefeliciteerd Magali & Bart!
En uiteraard ook felicitaties voor de winnaars in de andere categorieën, ga ze zeker eens bezoeken want er zitten een paar pareltjes tussen!
De volledige lijst vind je hier