Piet Hein Eek

Al sinds Piet Hein Eek in 1992 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven is werken met sloophout zijn handelsmerk: hij maakt er meubels, interieurs en zelfs behangpapier van. Altijd vanuit dezelfde visie: van iets oud iets nieuws maken, produceren met de middelen die voorhanden zijn.

Maar het Eek-universum is intussen veel uitgebreider. In Eindhoven heeft het bedrijf een onderkomen gevonden in een prachtig industrieel pand op Strijp-R, in een voormalige keramiekfabriek van Philips. Rond de werkplaats, het kloppend hart van de site, zijn ook de kantoren, showroom, winkel en een heerlijk restaurant gesitueerd, net als ruimtes voor tentoonstellingen en evenementen (nog tot 3 augustus kan je naar een expositie van Gerd Rohling gaan kijken) . En: het is allemaal toegankelijk voor publiek!

In de winkel vind je snijplanken en theedoeken met het leuke logo, en het fair trade DIK servies. Uit samenwerkingen met andere fabrikanten ontstonden onder meer mooie kasten voor Histor, Kewlox en Wehkamp.

Naast hun eigen producten zijn er ook nog een hoop andere leuke spullen van verschillende merken, waaronder Tom Dixon, Freitag, Tokyobike en de Belgische juwelen van Wouters en Hendrix

Van sloophout naar ruïnes is maar een kleine stap, en dat hij weet hoe hij van iets oud iets nieuws moet maken, blijkt ook uit deze vakantiehuizen in de Dordogne. Voor wie al begint te dromen: ze zijn te huur!


In Antwerpen te koop bij The Recollection.
De Crisistafel van Lieve en Johan.
Interview van Margot Vanderstraeten met Piet Hein Eek. 

Alle foto's via / meer info op de site van Piet Hein Eek.