5X vierkantemetertuinen

Ik ben absoluut de laatste die je kan verdenken van groene vingers, maar als je in de stad woont moet je elke kans op groen grijpen* ...
Tegenwoordig is "te weinig plaats vanwege een kleine stadstuin / alleen maar een balkon" geen excuus meer: er zijn allerlei alternatieven om toch aan de slag te gaan met groenten en kruiden.

5x vierkantemetertuinen.jpg

1 // helemaal diy

Je kan zelf aan de slag met wijnkistjes, oude groentenbakken of elke andere bak die je kan vinden / mooi vindt / in elkaar knutselt. Het hoeft natuurlijk niet één grote bak te zijn, je kan samenstellen hoe je wil en vormen creëren zoals je wil.

2 // easy peasy

Prefab te koop in de winkel, snel, makkelijk en goedkoop, in verschillende vormen en formaten, o.a. hier en hier.

3 // licht en opvouwbaar

Bacsac is gemaakt van dubbelwandig 'geotextile fabric', licht en opvouwbaar, recycleerbaar, UV- en vorstbestendig, en bestaat in verschillende vormen, afmetingen en hoogtes.

4 // strak en stylish

Hurbz kan in tafelvorm of leunend tegen de muur gemonteerd worden. Door de hoogte is het makkelijk werken en via de poten wordt het overtollige water afgevoerd. Er is zelfs een app die onervaren tuiniers gedurende het hele jaar advies geeft.

5 // ... last but not least: Daily Needs 

Daily Needs van Cassecroute heeft het allemaal: modulair, ruimte om tuingereedschap op te bergen, plaats voor 'kleinvee', 'gewoon' in hout en kippengaas en toch o zo mooi.

Voor andere groentjes die wat hulp kunnen gebruiken: er bestaat heel wat leesvoer, o.a. van Mel Bartholomew, die de methode van 'Square Foot Gardening' al begin jaren '80 bedacht. Eva Solo zorgt dan weer voor esthetisch verantwoord werkgerief, en wie echt heel klein wil beginnen, kan deze Microgarden Growing Kit eens proberen.

* Ringland, anyone?