a few of my favourite... shops

ESPOO. BÜTIK

Espoo liet ons als eerste Scandinavische interieurwinkel in België kennismaken met mooie merken als Hay, Ferm Living, Muuto en Normann Copenhagen. Het is nog steeds the place to be voor hedendaags design, en intussen is het aanbod uitgebreid naar merken van over de hele wereld. Er kwam ook een "kleiner" broertje bij: een beetje verder in de straat verzamelt espoo. bütik accessoires en designobjecten met die typisch frisse Scandinavische uitstraling. Je vindt het hele aanbod ook in de onlineshop.


STAY

- boutique bar -
STAY staat voor 'style, taste and you' en dat is exact wat het is: de sfeervolle winkel verzamelt stijlvolle kleding en accessoires en decoratie van onder meer Bloomingville, Housedoctor en Snurk. Achteraan staat de lange tafel waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, fingerfood en drankjes, en je vindt er het aanbod wijn, thee, olie en meer. Een plek om even weg te glippen uit het stadsgewoel waar je heel graag wat blijft hangen!


STAD LEEST

- boekhandel en meer -
Stad Leest is een plek waar je uren kan doorbrengen, bladerend door het aparte boekenaanbod, snuisterend tussen de mooie stationary, op zoek naar mooie wenskaarten of een origineel cadeau - en dat allemaal in een mooi, warm decor waarbij aan alles gedacht is: een makkelijke zetel om in weg te zakken, suggesties 'van het huis' om je op weg te zetten in het grote aanbod, een boekentoptien én een hoekje voor de kinderen. Bovendien zijn ze elke dag van de week open en hebben ze sinds kort ook hun eigen Wunderkammer aan de overkant van de straat, waar je nog meer cadeaus en goodies kan vinden. Wat kan je nog meer wensen?


PIET MOODSHOP

"een winkel waar je gelukkig van wordt"
Piet Moodshop is de winkel van interieurarchitect Christophe, en je vindt er alleen maar dingen die hij zelf graag ziet. Gelukkig is Christophe een toffe mens met goede smaak: in het decor van een voormalige drogisterij staan mooie en bijzondere interieurspullen, boeken en decoratie uitgestald. De ideale winkel om cadeautjes te vinden voor vader, moeder, vriend of vriendin, zoon, dochter en collega (of voor jezelf natuurlijk)… Zelfs in de online shop word je daarbij geholpen: je kan een van de categorieën invullen, samen met de leeftijd, een stijl en een budget, en je krijgt een mooie selectie voorgeschoteld van geschikte cadeaus.  
Voor meer inspiratie kan je Christophe ook volgen op allerlei sociale media, check zeker zijn Pinterestbord eens!

All pictures © all over the place