op twee wielen

Uiteraard doen wij zo veel mogelijk verplaatsingen per fiets, en uiteraard doen we dat liefst een beetje in stijl. Ik rij zelf nog met mijn plechtige communie-exemplaar, dat trouwens na al die jaren nog steeds goed dienst doet, maar qua stijlgehalte kan dat een pak beter. Er passeerden wat opvallende nieuwe, innovatieve ontwerpen de laatste tijd, dus tijd voor een round up.

1. Biomega NYC - Kibisi 
2. Jean-Luc Moerman liet zijn creativiteit los op de Cinelli Fixies, met kleurrijke resultaten 
3. Kit Bike van Lucid Design werd ontworpen om reizen en pendelen met de fiets makkelijker te maken. Hij bestaat uit 21 onderdelen die makkelijk te (de)monteren zijn en in een rugzak passen. Het project won een Red Dot 2014 Design Award, maar voorlopig blijft het bij een concept
4. Yerka Project Bike gebruikt het frame als slot, waardoor hij 'onsteelbaar' is. Misschien toch nog niet helemaal praktijk-proof qua handigheid en 'steelbaarheid' van zadel en wielen 

5. Denny van Teague en Sizemore Bicycle heeft een afneembaar stuur dat dient als slot, remlichten en pinkers (yes, eindelijk!) en biedt flexibele oplossingen voor bagage en is daarmee winnaar van the bike design project.

6. De Evo Utility Bike kan snel en makkelijk aangepast worden aan de behoeften van het moment, met verschillende afneembare accessoires, zoals mandjes, fietszakken en kinderstoelen. De verlichting en het slot zijn geïntegreerd in het frame. Bovendien ziet hij er nog goed uit ook - nu nog in een vrouwelijke versie?

Inspiratie voor bestemmingen vind je in deze post over reisgidsen