5X keukengeheimen

Zuivere lijnen, een ingehouden kleurenpalet en eenvoudige maar kwaliteitsvolle materialen:
deze 5 ontwerpers maken van hun keukengerei instant klassiekers.

1. Carlo Clopath was eens van de winnaars van de Swiss Design Awards 2014 met zijn reeks Palutta, bestek en keukengerei gebaseerd op typologieën, productieprocessen en Zwitserse keukengebruiken. © Carlo Clopath
2. Fou de Feu is de keramiekstudio van de Belgische Veerle Van Overloop. Haar Rhythm Tableware combineert wit porselein, leder, hout en marmer. © Heikki Verdurme
3. Kaico van ontwerper Makoto Koizumi is een collectie keukengerei uit geëmailleerd staal, met houten handgrepen. © Koizumi Studio
4. De eenvoudige, gestileerde ontwerpen van La Mamba Studio hebben ook een speelse toets, onder meer door hun kleurgebruik. Zout- en pepervaatjes Branches zijn gebaseerd op de natuurlijke vorm van takken, de voorraadpotten heten (met dank aan Lucky Luke?) Dalton. © La Mamba Studio
5. Michaël Verheyden, de Belgische ontwerper die eerst bekendheid verwierf met lederwaren, heeft zijn werkterrein al een tijdje verschoven naar meubels en gebruiksvoorwerpen, maar de essentie van zijn ontwerpen is hetzelfde gebleven: geometrische lijnen en pure materialen worden in zijn handen absolute schoonheid. © Michaël Verheyden / Ophelia De Schrijder