Ikea: betaalbaar maar niet 'cheap'

Met de lancering van Ilse Crawford's Sinnerlig collectie (verkrijgbaar vanaf augustus) maakt Ikea duidelijk welke weg het wil inslaan: focus op design, verrassend, nieuwsgierig en onderzoekend. Voor Sinnerlig worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt: kurk, bamboe, katoen in natuurlijke kleuren. Betaalbaar, maar niet cheap
Dat goed design een prioriteit is, blijkt uit de capsule-collecties die regelmatig gelanceerd worden, en uit de samenwerkingen die Ikea aangaat: naast Ilse Crawford werken ze onder meer samen met Scholten en Baijings, Form us with Love, Katie Eary, ArtRebels en onze eigen Walter Van Beirendonck.

Er zijn alvast enkele nieuwe items die helemaal in deze visie passen, en die ons wel kunnen bekoren: onder meer de Västanå / Västanby tafel, de Dalshult / Slähult tafel, de Sprutt collectie en de limited edition Bråkig collectie.

+ interview met Ikea's design manager Marcus Engman, deel 1 / deel 2