A.track

Dit weekend is het de zesde editie van het designparcours [A.track]: een route door Antwerpen waarbij je bijzonder kwaliteitsdesign én een hoop Belgische en internationale primeurs kan ontdekken. 21 professionals delen hun designpassie, van meubilair, keukens, domotica en textiel tot decoratie, verlichting, vloeren en hebbedingen. Je kan je eigen parcours samenstellen of je laten leiden door onze selectie.

Praktisch: 
zaterdag 3/10 en zondag 4/10 van 11u tot 18u - gratis toegankelijk
er rijden shuttles tussen de verschillende locaties, op zaterdag en zondag continu van 14u tot 18u
de [A.track] citymap vind je hier

Modeontwerper Christian Wijnants opende begin september zijn eerste flagship store aan de Steenhouwersvest. Voor het ATV-programma Relax maakten we een reportage waarin hij onder meer vertelt over zijn liefde voor handwerk, wol en prints. Dit weekend te bekijken op ATV en ook te vinden op de ATV website. Voor [A.track] ontwierp hij twee bijzondere tapijten voor Ashtari, waarvoor hij zomerse textielprint uit zijn kledijcollectie als inspiratie gebruikte. 

Voor het eerst in België en te ontdekken bij Donum: OSKAR, een ontwerp van Vincent Van Duysen voor B&B Italia. Een tafel met een blad in kathedraalglas in lichtgroene tint, wit Statuarietto-marmer, zwart Marquinia-marmer of natuurhouten tafelpoten in natuurhout of houtfineer. 

Het Deense Muuto viert volgend jaar zijn tiende verjaardag en espoo. pakt uit met hun Soft Blocks sofa, een ontwerp van de Noorse designer Petter Skogstad. Je krijgt een exclusieve blik achter de schermen, met schetsen, prototypes en afgewerkte stukken. Ook te ontdekken: de nieuwe Fiber Chair van Iskos Berlin, waarvan espoo. een gesigneerd exemplaar verloot onder de bezoekers.

HAY Antwerpen lanceert speciaal voor [A.track] Uchiwa, een Oosters gestylede loungezetel met zalig zitcomfort. De zachte, open vormtaal refereert naar het genereuze karakter van een Japanse handwaaier: Uchiwa. Vanaf 1 oktober zal HAY Antwerpen trouwens dag en nacht open zijn, want dan opent de gloednieuwe webshop, als virtueel verlengstuk van de fysieke flagship store. 

Vitra lanceert een volledig nieuwe tafel en stoelencollectie, Belleville, van de hand van de Franse designers Ronan en Erwan Bouroullec. Kenmerkend voor deze opmerkelijke hybridestoel en veelzijdige tafels zijn de uiteenlopende materiaalkeuze en het gedempte kleurenpalet.