Leandro Erlich / London Festival of Architecture

De Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich is een meester in het spel van optische illusies. Het Dalston House, een werk in het kader van het London Festival of Architecture in 2013, liet mensen klimmen, hangen en spelen met de wetten van de zwaartekracht op een typische 19e eeuwse Victoriaanse gevel. Eerder maakte Erlich al gelijkaardige installaties: Bâtiment in Parijs (2004), Tsumari House in Japan (2006) en Bank in Donetsk, Ukraine (2012). Andere werken zijn onder meer Monte-meubles. L'ultime déménagement (2012) en Swimming Pool (1999). 

Dit jaar vindt het London Festival of Architecture plaats van 1 tot 30 juni. Naast tentoonstellingen, installaties, debatten, filmvoorstellingen, rondleidingen en fietstours is er ook de mogelijkheid om Londense architectenbureaus te bezoeken in het kader van Open Studios.
Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.
The Serpentine Gallery opent van 25 juni tot 18 oktober voor de 15e keer een zomerpaviljoen, ontworpen door het Spaanse SelgasCano - een eer die eerder te beurt viel aan een hele reeks gerenommeerde ontwerpers, zoals Oscar Niemeyer, Rem Koolhaas en Peter Zumthor. 

180.jpg

Foto's Dalston House: Gar Powell-Evans via Dezeen
Foto Monte-meubles: Martin Argyroglo
Foto Swimming pool: via openhouse en Leandro Erlich