New places to be festival

New places to be, de online independent hotspot guide, organiseert dit weekend (27-28-29 maart) voor het eerst een offline stadsfestival in Gent. Meer dan 40 hippe Gentse adressen openen hun deuren én werken daarvoor samen met een van de andere deelnemers, wat tot verrassende kruisbestuivingen leidt. Zo werkt boekenwinkel Paard Van Troje samen met Café Costume; wijnwinkel Les Trésors deelt speciale hapjes van De Superette van Kobe Desramaults uit terwijl zijzelf voor speciale wijnselectie zorgen bij Zukini; shop Marmod zal kruisbestuiven met het vegetarische eethuis Lokaal; en nog veel meer, te ontdekken op de website. 

twiggy gent

Twee absolute aanraders:

Twiggy - Notarisstraat 3
Het geweldige Twiggy heeft niet alleen prachtige kledij, schoenen en accessoires voor mannen én vrouwen, de collecties worden ook in een bijzondere setting gepresenteerd. Een majestueus pand werd door architecten de vylder vinck taillieu verbouwd, waarbij de oude elementen getransformeerd werden en nieuwe ingrepen zorgen voor een vertekening van het vertrouwde. 

Copyright - Jakobijnenstraat 8 + Vive Ma Maison - Sint-Jacobsnieuwstraat 20
Copyright is ook in Gent hét adres voor lees- en kijkvoer over kunst, architectuur, design, fotografie, mode en graphic design. Voor het Festival gaat Hilde Peleman van Copyright bookshop een samenwerking aan met het gloednieuwe Vive ma Maison. Deze studio, showroom en winkel van interieurarchitecte Jessy Naudts biedt meubels en objecten aan – vintage of in een beperkte oplage – die het huis een aparte, individuele toets geven. 

Startpunt is het kunstencentrum Gouvernement in de Gouvernementstraat 7 (aan de kruising van Brabantdam & Koestraat), waar je een speciale festival totebag krijgt met leuke goodies en een stadsplan met alle informatie, inclusief de locatie van de geheime cocktailbar die de dagen van het festival open is van 16 tot 23u. Alle info op de website van het festival.